Pizzadej med bid i

Denne opskrift på pizzadej giver en god bund som man kan supplere med forskelligt fyld. Dejen får en god tyngde da man udover durummel bruger en grov mel som f.eks. grov hvedemel eller grahamsmel.

(Til en bradepande eller 2 alm. pizzaer)

25 g gær.
300 ml vand.
½ tsk salt.
½ spsk olivenolie.
150 g økologisk grov hvedemel eller anden type grov mel (f.eks. grahamsmel).
450-500 g durum mel.

(Brug evt. bagemaskine til at ælte dejen).

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, olie og grovmel.

Tilføj durummel lidt af gangen til dejen holder op med at klistre.

Ælt godt, og lad pizzadejen trække nogle timer. Ælt igen (dette giver en mere luftig dej, men kan undlades). Man kan lave dejen dagen i forvejen og sætte den på køl, hvis det passer en bedre.

Rul dejen ud til pizzaen og lad den hæve lidt. Tilføj derefter valgfrit fyld.

En tanke om "Pizzadej med bid i"

  1. Pingback: Forskelligt pizzafyld | Pizzaopskrift.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>